Bryggman-rahaston apuraha 2019 Jussi Laineelle: ”Tärkeintä suunnittelussa on inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus”

Vuoden 2019 Bryggman-rahaston apuraha 7 500 € myönnettiin 4.12.2019 sisustusarkkitehti SIO Jussi Laineelle (s.1985).
Jussi Laine on sisustusarkkitehti ja suunnittelija, joka on pyrkinyt suunnittelutyönsä lisäksi edistämään alansa kehitystä näyttely- ja julkaisutoiminnan kautta. Leimallista hänen toiminnalleen on vuorovaikutteisuus, sisäsyntyinen monialaisuusja pyrkimys asettaa kulloinenkin työ laajempaan kontekstiin. Laine pyrkii töissään suunnittelemaan ajallemme leimallista kertakäyttökulttuuria vastaan.

Jussi Laine on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Aalto-yliopistosta, jossa hän on suorittanut myös maisema-arkkitehtuurin ja arkkitehtuurin opintoja. Lisäksi hän on suorittanut artesaanipuusepän opintoja Sastamalassa sekä sivuainekokonaisuuden kestävän kehityksen arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta Kööpenhaminan Kuninkaallisen taideakatemian arkkitehtuurikoulussa.

”Erityisesti minua lämmittää se, että saamani apuraha on juuri Bryggman-rahaston apuraha”.

Bryggman-säätiön edistämä monialainen suunnittelunäkemys on minulle ammatillisen ajattelun lähtökohta. Syvästi inhimillinen ja eläytyvä Erik Bryggmanin arkkitehtuuri on ollut minulle tärkeää jo pienestä pojasta lähtien, eikä vähiten Carin Bryggmanin ansiosta. Järjestän apurahan tuella näyttelyn ensi vuoden aikana, jossa toivon mukaan nämä arvot: inhimillisyys, empaattisuus ja monialaisuus ovat läsnä.

Lisätietoa ja haastattelu- ja kuvapyynnöt:
Sisustusarkkitehti, kalustesuunnittelija SIO Jussi Laine p. +358 40 5481 093 | jussipekkalaine@gmail.com |  www.jussilaine.tumblr.com
Pääsihteeri Minna Borg, SIO p. 046 878 2573 | office@sio.fi

Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha jaetaan vuorovuosin Suomen arkkitehtiliitto SAFAn ja Sisustusarkkitehdit SIOn alle 35-vuotiaalle jäsenelle.

Tänä vuonna Juryn muodostivat: Puheenjohtaja sisustusarkkitehti SIO Sanelma Hihnala, sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä ja arkkitehti SAFA Aarti Erkko. Juryn sihteerinä toimi Minna Borg.

Henkilökuva Jussi Laine, valokuva: Eeva Suutari

 

Paremman ympäristön puolesta – Sisustusarkkitehdit SIO

SIO ry on vuonna 1949 perustettu ammatillinen järjestö, joka jakaa tietoa sisustusarkkitehtien monipuolisesta ammattitaidosta. SIOn toiminnan tavoitteena on parantaa ympäristön hyvää laatua ja edistää kulttuurisia, eettisiä ja kestävän kehityksen arvoja. SIOon kuuluu yli 780 jäsentä ja se on Ornamon jäsenjärjestö. SIO valitsee vuosittain jäsenistöstään Vuoden sisustusarkkitehdin ja joka kolmas vuosi Vuoden kalustesuunnittelijan. Bryggman-rahaston apuraha jaetaan SIOn nuorelle jäsenelle joka toinen vuosi.

Median kuvat

Valitse kuvat, jotka haluat ladata ja klikkaa ‘Lataa valitut kuvat’