Bryggman-rahaston apuraha 2021 Kreetta Airilalle

Valokuva: Jesse Virtanen

Vuoden 2021 Bryggman-rahaston apuraha, 7 500 €, on myönnetty sisustusarkkitehti SIO Kreetta Airilalle. Airila (s.1986) tutkii apurahan turvin monipaikkaisen työskentelyn merkitystä Lapin matkailulle.

Airila on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Aalto-yliopistosta vuonna 2015, ja Lahden muotoiluinstituutista (nyk. LABin muotoiluinstituutti) vuonna 2013. Vuodesta 2013 hän on työskennellyt sisustusarkkitehtina Workspace Oy:ssä, toimistossa, joka on erikoistunut työympäristöjen suunnitteluun.

” Työn muutos on aihealueena minulle intohimo. Olemme tottuneet siihen, että nykypäivän tietotyötä voidaan tehdä, missä vain ja miltei mihin aikaan tahansa. Pandemian myötä etätyöhön siirtyminen oli ennennäkemätöntä ja halu monipaikkaiseen työskentelyyn kasvaa entistä enemmän. Etätöihin siirryttiin myös sitä ennen karttaneissa yrityksissä niin yksityisellä kuin julkisella puolella ja pakon kautta huomattiin, kuinka se toimiikin monella alalla”, kuvaa Airila.

Jury painotti valinnallaan sitä seikkaa, että vaikka toteutettava tutkimushanke tehdään Lapissa, työn johtopäätökset tulevat olemaan sellaisia, jotka ovat hyödynnettävissä myös muissa työtä ja vapaa-aikaa yhdistävissä rakennetuissa ympäristöissä. Aihe on kaikille suunnittelijoille nyt tärkeä ja ajankohtainen, iso kysymys. Hankkeesta toivotaan uutta tietoa, tuloksia, jotka veisivät koko alaa ja osaamista eteenpäin. Hankkeella voi olla myös suuri merkitys Lapin matkailulle, sen elinkeinorakenteelle ja tilakannalle.

Tänä vuonna Juryn muodostivat: puheenjohtaja, sisustusarkkitehti SIO Jussi Laine, sisustusarkkitehti SIO Merita Soini, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä ja arkkitehti SAFA Iines Karkulahti. Juryn sihteerinä toimi Minna Borg.


Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha jaetaan vuorovuosin Suomen arkkitehtiliitto SAFAn ja Sisustusarkkitehdit SIOn alle 35-vuotiaalle jäsenelle.

Lehdistötiedote

Aiheeseen liittyvä sisältö

Tiedote

Bryggman-rahaston apuraha Sanelma Hihnalalle

– Uuden polven suunnittelija ammentaa kansallisista juurista Vuoden 2017 Bryggman-rahaston apuraha 7 500 € on myönnetty sisustusarkkitehti, kalustesuunnittelija SIO Sanelma Hihnalalle…

Lue lisää