Vuoden sisustusarkkitehti 2016 on Petra Majantie

Cafeteria IPI Petra Majantie www.petramajantie.fi

sio-3

 

Petra Majantie on pitkän linjan ammattilainen, joka tunnetaan rationaalisesta ja oivaltavasta tyylistään. Suunnittelijana hän huomioi hyvin ympäristön erityispiirteet. Majantie (s.´65) palkittiin nyt erityisesti kohteen IPI Kulmakuppilan suunnittelusta, jossa toimeksiantona oli suunnitella uniikki kahvilatila, jonka erityispiirteenä on kehitysvammaisten työllistäminen. Kahvila avattiin vuoden 2015 elokuussa.

IPI Kulmakuppila on ilmeikkäästi suunniteltu ja ajanhenkinen, kokonaisvaltaisesti ajateltu ja
läsnä voimakkaasti kaupunkikuvassa. Kohde kohottaa koko lähiympäristön ilmettä, liittyen
hyvin kehittyvään Helsinkiin. Kohde tuo myös lämpöä ja lähestyttävyyttä rationaaliseen 1960-
luvun rakennukseen. ”Laatu ja detaljit ovat työssäni tärkeitä. Haluan keskittyä kaikkiin yksityiskohtiin niin, että ne ovat ajattomia ja katseenkestäviä” Majantie korostaa. IPI Kulmakuppilassa alkuperäisiä elementtejä ja rakennusmenetelmiä kunnioittavaa hanketta leimasi räätälöinti ja käsityö, jopa pienimmissä yksityiskohdissa. Kahvilassa ei ole yhtäkään valmistuotettua ovea tai kiintokalustetta. Esim. tekniikkaa varten tehdyt koteloinnit tehtiin puusepäntyönä rakennuksen alkuperäisten pilareiden innoittamana. Majantie vastasi hallitun kokonaisuudenpienimmistäkin yksityiskohdista, astiat mukaan lukien. Nominaatti myönnettiin Helsingissä, Clarion hotellissa 15.12.2016.

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt
Sisustusarkkitehti SIO Petra Majantie, p. 040 553 2055 | petra@petramajantie.fi

________________________________________________________________________________
Studio Petra Majantie Oy on ollut toiminnassa vuodesta 1995 Sisustusarkkitehti Petra Majantien työn kuvaan on vuosien mittaan kuulunut suunnittelutöitä julkisista yksityisiin kohteisiin, näyttelyarkkitehtuuria, ravintola- ja työympäristösuunnittelua, liiketilojen suunnittelua, kaluste- ja valaisinsuunnittelua sekä tv-lavasteita, Vuoden 2016 alussa IPI Kulmakuppila voitti Helsingin kaupungin myöntämän Rakentamisen Ruusu- kunniamaininnan. www.petramajantie.fi

Paremman ympäristön puolesta – Sisustusarkkitehdit SIO
SIO on vuonna 1949 perustettu ammatillinen järjestö, joka jakaa tietoa sisustusarkkitehtien monipuolisesta ammattitaidosta. SIOn toiminnan tavoitteena on parantaa ympäristön hyvää laatua ja edistää kulttuurisia, eettisiä ja kestävän kehityksen arvoja. SIOon kuuluu yli 700 jäsentä ja se on Teollisuustaiteen Liitto Ornamon jäsenjärjestö. SIO valitsee jäsenistöstään joka kolmas vuosi Vuoden huonekalusuunnittelijan ja kahtena vuonna peräkkäin Vuoden sisustusarkkitehdin.

Kuvassa juryn puheenjohtaja Seppo Koho ja Petra Majantie. Kuva Mari Meriläinen

Tallenna

Tallenna