Ornamon muotoilupäivä 2018

Palkintoehdokkaat 2018: Sisustusarkkitehti SIO Martti Lukander, lasitaiteilija Renata Jakowleff, vaatetussuunnittelijat Anna Mattelmäki ja Emilia Kiialainen. Kuva: Aleksi Poutanen.

Ornamon Muotoilupäivä järjestettiin Aalto-yliopiston Harald Herlin -oppimiskeskuksessa  26.4. Tilaisuudessa jaettiin Ornamo-palkinto, 5 000€, lasitaiteilija Renata Jakowleffille.

Ornamon jäsenet saivat ehdottaa palkinnon saajia, joista Ornamon hallitus valitsi kolme ehdokasta.
Ehdokkuuden perusteluissa Ornamon hallitus totesi, että Jakowleff on arvostettu ja monipuolinen taiteilija, jonka käsissä taipuu lasi ja muotobetoni. Hän tekee myös yhteistyötä yritysten kanssa taiteen edistämiseksi.

Renata Jakoleff. Kuva: Susanna Kekkonen.

 

Lopullisen valinnan palkinnon saajasta teki toimittaja Sami Sykkö, jonka mukaan Jakowleff on tarttunut huonomaineiseen betoniin ja taivuttanut sitä ihan uusiin ulottuvuuksiin. ”Renatan käsissä tylsä, kova, jäykkä ja harmaa betoni onkin yhtäkkiä seksikäs katseenvangitsija! Muotobetonilla on rajattomat mahdollisuudet. Se skaalautuu, joten siitä voidaan rakentaa vaikkapa kokonaisia taloja. Sillä voidaan tuoda reliefimäistä ilmettä julkisivuihin, taidetta sisätilojen rakenteisiin tai kiinteisiin kalusteisiin. Se tuo muotoja ja elämää sinne, missä muuten olisi latteaa ja litteää harmaata massaa, siksi Muotobetoni pistää minun – ja uskoakseni myös arkkitehtien – sukat sekaisin ja makkaralle,” hehkutti Sykkö puheessaan.

 

 

Lue Sami Sykön puhe: ”Kun joku keksii jotain, mitä muille ei ole juolahtanut mieleen”

 

Lue lisää sisustusarkkitehti Martti Lukanderista

Lue lisää lasitaiteilija Renata Jakowleffista

Lue lisää Mukavasta; Anna Mattelmäki ja Emilia Kiialainen