Moniulotteisia viestejä

Kun vuonna 1999 SIO täytti 50 vuotta, valittiin järjestön ilmettä uudistamaan uraansa aloitteleva nuori graafinen muotoilija Pekka Piippo. ”Jatkokehitykseen valikoitunut luonnos kuvasti miltei runollisesti, miten sisustusarkkitehdit tuovat tiloihin eloa”, Pekka muistelee. Ajattomaksi suunniteltu tunnus toimii järjestön mielestä yhä erinomaisesti.

Vuoden 2024 aikana näkyy SIOn viestinnässä juhlavuoden ilmettä. ”Tuntui hienolta palata aiheen pariin, 25 vuoden jälkeen.” Vuotta varten luoduissa animaatioissa erilaiset muotokielet kohtaavat. ”SIO on ajanut monimuotoisen jäsenistönsä etuja jo 75 vuotta”, on ilmeen tarina.

Piippo on erikoistunut ilmeiden suunnitteluun yhteisöille ja organisaatioille. Hän on tehnyt töitä useiden sisustussuunnittelijoiden kanssa. ”Ammennan tästä vuorovaikutuksesta valtavasti omaan työhöni: meillä on samankaltainen tapa ajatella, vaikka lopputulokset vaihtelevat. Muotoilualojen rajapinnoista ja yhteistyöstä syntyy usein yllättävää ja uudenlaista jälkeä”, Piippo ajattelee. ”Hyvä muotoilu auttaa asiakasta pääsemään tavoitteisiinsa. Asiakkaan viestin on tärkeä jatkua yhtenäisenä, olipa kyse sanoista, ilmeestä tai tilasta.”

Onnea SIO — toivottavasti kohtaamme taas pian!

Ks. video tästä