Sisustusarkkitehtuurista palvelumuotoiluun – 50 vuoden murros

Kirjan tekijöistä mm. Rauno Sorsa, Kirsikka Savonen ja Pekka Wirtanen mukana Harry Moilasen johdolla Mustikkamaalla toteutetussa Hiekkalinna -projektissa. Projekti oli osa legendaarista Kaj Franckin johtamaa yleistä sommittelua.

Sisustusarkkitehtuurista palvelumuotoiluun – 50 vuoden murros -kirja kertoo mielenkiintoisen ja moniäänisen tarinan sisustusarkkitehtuurin murroksesta riemukkaalta ja kuohuvalta 1960-luvulta tämän päivän digitalisoituvaan, palvelumuotoilun yhteiskuntaan. Se kertoo myös elävästi alan koulutuksen välillä kivuliaastakin kasvutarinasta legendaarisesta Ateneumista, Primulan vanhojen leipomotilojen kautta Arabianrantaan ja nyt Otaniemeen osaksi Aalto-yliopistoa, läheiseen yhteistyöhön arkkitehtuurin kanssa. Viidenkymmenen vuoden murroksen kuvaajina ovat kahdeksantoista vuonna 1969 Taideteollisesta oppilaitoksesta valmistunutta sisustusarkkitehtia. Kirjan toteutusta ovat tukeneet Askon Säätiö, Designmuseo, Huonekalusäätiö, Ornamo-säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto.

Kirja on ostettavissa Designmuseosta.

Toimituskunta:
Hannele Helkama-Rågård, Liisa Ilveskorpi, Mattias Ingman, Leena Palsanen, Raimo Räsänen, Kirsikka Savonen, Rauno Sorsa, Yrjö Sotamaa (pj.)
Toimittaja: Laura Honkasalo
Ulkoasu: ja taitto: Annukka Mäkijärvi
Kuvatoimitus: Laura Honkasalo

ISBN 978-952-94-2332-3
214 sivua
Nelivärinen

Lehdistötiedote