Sisustusarkkitehtuurista palvelumuotoiluun – 50 vuoden murros, kirjan julkistustilaisuus

Kirjan tekijöistä mm. Rauno Sorsa, Kirsikka Savonen ja Pekka Wirtanen mukana Harry Moilasen johdolla Mustikkamaalla toteutetussa Hiekkalinna -projektissa. Projekti oli osa legendaarista Kaj Franckin johtamaa yleistä sommittelua.

Tervetuloa kirjan julkistustilaisuuteen Designmuseon auditorioon keskiviikkona 30.10.2019 alkaen klo 14.00

Sisustusarkkitehtuurista palvelumuotoiluun – 50 vuoden murros -kirja kertoo mielenkiintoisen ja moniäänisen tarinan sisustusarkkitehtuurin murroksesta riemukkaalta ja kuohuvalta 1960-luvulta tämän päivän digitalisoituvaan, palvelumuotoilun yhteiskuntaan. Se kertoo myös elävästi alan koulutuksen välillä kivuliaastakin kasvutarinasta legendaarisesta Ateneumista, Primulan vanhojen leipomotilojen kautta Arabianrantaan ja nyt Otaniemeen osaksi Aalto-yliopistoa, läheiseen yhteistyöhön arkkitehtuurin kanssa. Viidenkymmenen vuoden murroksen kuvaajina ovat kahdeksantoista vuonna 1969 Taideteollisesta oppilaitoksesta valmistunutta sisustusarkkitehtia. Kirjan toteutusta ovat tukeneet Askon Säätiö, Designmuseo, Huonekalusäätiö, Ornamo-säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto.

Kirjan esittelyn lisäksi tilaisuudessa on kaksi ”miniseminaaria”, joista ensimmäisessä kirjan toimituskunnan jäsenet Hannele Helkama-Rågård, Liisa Ilveskorpi ja Raimo Räsänen keskustelevat ”viidenkymmenen vuoden murroksesta” ja toisessa SIO ry:n puheenjohtaja, sisustusarkkitehti Tatu Ahlroos, suunnittelija Kivi Sotamaa (Ateljé Sotamaa) ja toimitusjohtaja Jaakko Wäänänen (Hellon Oy) keskustelevat sisustusarkkitehtuurin ja suunnittelun tulevaisuudesta, palvelumuotoilusta ja digitaalisista unelmoijista.

 

Lehdistötiedote