Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 Tapio Anttilalle

Tapio Anttila jatkaa hienosti suomalaista muotoiluperinnettä omalla ammattimaisella ja luovalla tavallaan.
Palkintojury totesi perusteluissaan seuraavaa: Sisustusarkkitehti SIO, muotoilija Tapio Anttila on uransa aikana työskennellyt sekä inhouse-suunnittelijana isossa organisaatiossa että yrittäjänä omassa yrityksessään. Leimaa antavia piirteitä hänen koko uralleen ovat syvä yhteistyö tuotekehityksen kanssa, toimivat rakenteelliset ratkaisut ja varma, oma muotokieli.  Anttilan suunnittelemissa tuotteissa on oivaltavia toiminnallisuuksia ja erinomainen ergonomia. Omassa yrityksessään Anttila on onnistunut rakentamaan kokonaisvaltaisen brändin, joka tuoteportfolioltaan ja identiteetiltään on raikas ja erottuva.

Kaj Franck -palkinto jaetaan  nyt 27. kerran ja se on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Design Forum Finlandin jakamaan Kaj Franck -palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2018 puheenjohtajana Petteri Kolinen / Design Forum Finland, asiamies Pentti Kivinen / Suomen Messusäätiö, professori Heikki Orvola ja muotoiluasiantuntija, kriitikko Kaj Kalin.

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua. Kaj Franck -muotoilupalkinnon on perustanut Design Forum Finland ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.

Palkintonäyttely
Kaj Franck -muotoilupalkinto – Tapio Anttila 
9.11.2018–13.1.2019
Designmuseon Galleria
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki