Futudesign on Vuoden 2023 sisustusarkkitehtitoimisto

Valokuva: Ilkka Airas

Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut Vuoden sisustusarkkitehtitoimiston 2023. Nominaatin sai helsinkiläinen Futudesign. Toimiston suunnittelutiimi koostuu sisustusarkkitehtien lisäksi arkkitehdeista sekä muotoilijoista. Tiimi on toteuttanut lukuisia kunnianhimoisia projekteja laajalle joukolle yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaita.
Tällä hetkellä Futudesign työllistää kolmetoista henkeä.

Nominaatti myönnettiin Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtuman päätteeksi  3.2. Helsingin kaupungintalolla.

Futudesign on perustettu kymmenen vuotta sitten. Laajaan portfolioon kuuluu palkittuja ravintoloita, toimistotiloja, baareja, hotelleja, vähittäiskaupan tiloja, sekä museo- ja näyttelytiloja. Yhtenäistä projekteille on kokonaisvaltainen tilakokemus – pienimmistä yksityiskohdista aina suuriin rakennuskomplekseihin saakka. Toimisto ymmärtää hyvin asiakkaan tarpeita ja se näkyy persoonallisina lopputuloksina. Toimiston töihin kuuluvat mm. kalaravintola  Boulevard Bar & Seafood, asianajotoimisto Krogeruksen toimitilat, Mikonkatu 7 peruskorjaus ja Kämp galleria.

Kulttuurisesti ja ekologisesti kestävää on rakennusten kunnostaminen ja säilyttäminen. Futudesign onkin erikoistunut haastavien arkkitehtuurikohteiden korjaus- ja täydennysrakentamiseen. Toimisto on harvinaisuus suomalaisella suunnittelukentällä sikäli, että heillä arkkitehdeilla ja sisustusarkkitehdeilla on tasa-arvoinen asema suunnitteluprosesseissa, hankkeesta riippumatta.

Jury kiittää erityisesti toteutuskohteiden kirjoa, luonnetta ja laatua asiakasta kuuntelevaksi. Toiminta on toimiston nuoresta iästä huolimatta uskottavaa, monialaista, ajankohtaista ja tarvittaessa myös varsin näyttävää, silti ajatonta. Kokonaisvaltainen ote saa kiitosta, kuten se miten kaikista töistä välittyy hienosti tiimityön toimivuus. Valinnan ehdotusten ja hakemusten perusteella tekivät tänä vuonna sisustusarkkitehtitoimiston 2022 osakas, sisustusarkkitehti SIO, juryn pj. Taina Lehtinen, SIOn puheenjohtaja, sisustusarkkitehti SIO Lars Räihä, arkkitehti SAFA Kristiina Kuusiluoma sekä sisustustoimittaja Anna-Kaisa Huusko. Juryn sihteerinä toimi SIOn pääsihteeri Minna Borg.

Palkinnonjakotilaisuutta edelsi paneelikeskustelu, jonka teema oli ”Elämisen laatu”. Vuoden sisustusarkkitehtitoimistoa 2023 edusti paneelissa arkkitehti SAFA  Aleksi Niemeläinen.

Palkintojenjako alkaa klo 16.45. FM Mattsson Mora Group Finland lahjoitti palkittavalle toimistolle 1 000€ stipendinä, jonka he edelleen lahjoittavat Aalto-yliopiston ukrainalaisille opiskelijoille.

Perjantain 3.2. ohjelma on katsottavissa nauhoitteena täältä

 

Lisätiedot, haastattelu -ja kuvapyynnöt:
Pääsihteeri SIO Minna Borgoffice@sio.fi, p. 046 878 2573

Sisustusarkkitehti SIO Anni Ojanen
anni@futudesign.com
p. 050 345 9210

Arkkitehti SAFA Aleksi Niemeläinen
aleksi@futudesign.com
p. 040 522 8187

www.futudesign.com

Valokuva: Petra Ilonen
Fiskars campus, Espoo, photo: Tuomas Uusheimo
Asianajotoimisto Krogerus, Helsinki, photo: Tuomas Uusheimo