Arkmuoto 2024 järjestetään Vuotalossa 21.5.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtuma (2.2.2024)  on siirretty julkisen liikenteen lakkojen johdosta pidettäväksi  Helsingin Vuosaareen Vuotaloon 21.5. 2024.

Ilmoittautuminen avataan myöhemmin.

Ohjelma

13.00
Tervetuloa Vuosaareen!
Vuosaaren kaavoituksesta vastaava arkkitehti Petri Leppälä Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta ja Kulttuurikeskus Vuotalon johtaja Tuuli Tokkolatoivottavat meidät tervetulleiksi Vuotaloon ja kertovat alueen kehityksestä ja tulevaisuudesta.

13.30
Arkkitehtuuri ja muotoilu osana lasten ja nuorten arkea
Kuulemme lasten ja nuorten tervehdykset Hintan koulusta Oulusta ja Arkkitehtuurikoulu Tiilestä Tampereelta, minkä jälkeen Vuosaaren lukion kuvataiteen opettajat Alisa Majuri ja Jussi Anttonen ja opiskelijat Sara Sahlberg ja Ronja Sahri kertovat, miten arkkitehtuuri ja muotoilu ovat läsnä kouluarjessa. Keskustelun juontaa Hanna Kapanen yhdistyneestä Arkkitehtuurimuseosta ja Designmuseosta.

14.15
Ajatuksia joustavista oppimisympäristöistä
Palkittuja oppimisympäristöjä suunnitelleet arkkitehdit Riina Palva Verstas Arkkitehdeilta ja Juha Salmenperä AFKS Arkkitehdeilta keskustelevat Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan yksikönjohtajan Vera Schulmanin ja Aalto-yliopiston Media Labin oppimisympäristöjen tutkimusryhmää johtaneen professori Teemu Leinosen kanssa joustavien oppimisympäristöjen uhista ja mahdollisuuksista. Keskustelun juontaa Archinfon viestintäpäällikkö Miina Jutila.

15.00
Kahvitauko

15.30
Onnellisuuden infrastruktuuri
JKMM Arkkitehtien mielestä onnellisuus syntyy, kun kulttuuri, tieto ja hyvinvointi kohtaavat. Toimiston töissä yhdistyvät arkkitehtuuri, sisustusarkkitehtuuri, kaupunkisuunnittelu, kalustemuotoilu, grafiikka ja taide. Arkkitehti Samuli Miettinenkertoo menestystä niittäneen toimiston tuoreista töistä, joiden suunnittelun keskiössä on kokonaisvaltainen hyvinvointi.

16.30
ArkMuoto 2024: Hyvässä tilassa -keskustelu
Kolme suunnittelualojen asiantuntijaa pohtivat rakennettuun ympäristöön liittyviä haasteita, joita heille heittää kolme rakennettua ympäristöä eri näkökulmista katsovaa yhteisöä: Vuosaaren nuorisotoimi, Arkkitehtuurikapina-Facebook-ryhmä ja RELEX-säätiö. Asiantuntijat ovat arkkitehti Tommy Lindgren Aalto-yliopistosta, maisema-arkkitehti Pia Kuusiniemi Loci Maisema-arkkitehdeilta ja palvelumuotoilija ja sistusarkkitehti Tiina Hirvanen 2Loops-muotoilutoimistosta. Keskustelun juontaa toimittaja Aino-Mari Tuuri.

17.45
Palkintoja!
Päivä päättyy juhlavasti Suomen maisema-arkkitehtiliiton jakamien Vuoden maisema-arkkitehtuuriteko ja Vuoden nuori maisema-arkkitehti -palkinnonsaajien julkistukseen.

Seminaari ja verkkolähetys päättyvät noin kello 18.15, minkä jälkeen paikan päällä voi jatkaa keskustelua, jakaa päivän tunnelmia ja kohdata uusia ystäviä elävän musiikin ja kuplien siivittämänä. Musiikista vastaavat Tero Siitonen, kontrabasso, ja Timo Seppänen, kitara.

Tapahtuma on kaikille avoin ja osallistuminen on ilmaista.

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.


ArkMuoto 2024: Hyvässä tilassa -tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kulttuurikeskus Vuotalon kanssa. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Finnish Design Info, Alvar Aalto -säätiö, Rakennustietosäätiö, Ornamo, Arkkitehtitoimistojen liitto, Suomen Arkkitehtiliitto, Suomen maisema-arkkitehtiliitto, Sisustusarkkitehdit SIO, AD-museo, ja EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

 

LISÄTIETOJA

Miina Jutila, viestintäpäällikkö
miina.jutila@archinfo.fi, 040 585 4135

Paavo Foley, tapahtumatuotannon koordinaattori
paavo.foley@archinfo.fi, 044 974 6109

arkmuoto.fi