Kannattavaa liiketoimintaa? Tarjolla liiketoiminnan ammattitutkinto!

Muotoilijoiden liiketoimintakoulutuksessa tutustutaan menestyvien muotoiluyritysten toimintaan käytännössä. Kursseilla vierailevat mm. Fyran toimitusjohtaja Hanna Neuvo (vas.), Nikarin toimitusjohtaja Johanna Vuorio sekä Myssyfarmin toimitusjohtaja Anna Rauhansuu.

Koulutuksen toteuttaa Rastor-instituutti yhteistyössä Faros & Com Oy:n ja Ornamon kanssa. Opit olennaisen liiketoimintasi kehittämiseen! Suoritat tutkinnon työsi ohessa ja sovellat oppimasi samaan tien omaan yritykseesi tai työhösi. Koulutuspäivien teemoja ovat tuloksellinen toiminta ja kannattavauus, asiakaskokemus ja palvelumuotoilu sekä myynti. Kaikkea sitä mihin et muotoilun koulutuksessa ole päässyt kunnolla perehtymään! Koulutuksessa vierailee myös muotoiluyrityksiä kertomassa liiketoiminnan kehittämisestä eri keinoin, pääset tutustumaan mm. Nikarin ja Woodnotesin liiketoimintojen yhteistoimintaan, sisustusarkkitehtitoimisto Fyran kasvutarinaan sekä kutovista mummoistaan julkisuuteen nousseen Myssyfarmin liiketoimintaideaan.

Muotoilijoille räätälöity liiketoiminnan ammattitutkinto -koulutus alkaa helmikuussa 2021.

Koulutus koostuu aktiivisista koulutuspäivistä Espoossa ja verkko-opiskelusta. Tutkinnon kesto on noin 12 kk oman työn ohessa. Siihen sisältyy enintään 9 koulutuspäivää sekä ohjattua etäopiskelua. Koulutuspäivien määrä riippuu siitä, mitä kursseja valitset. Koulutuspäiviä on noin 1–2 kuukaudessa. Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä ja laajuus opintopisteinä määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella.

Liiketoiminnan ammattitutkinto on Opetushallituksen osittain tukema virallinen ammatillinen tutkinto ja opiskelija maksaa vain koulutuksen opiskelijamaksun. Koulutus on mahdollista opiskella täysin maksuttomana oppisopimuskoulutuksena, ilmaisena, kun seuraavien kriteerit täyttyvät, jotta voidaan tehdä yrittäjän oppisopimus:

• Yritysmuoto: T:mi, Oy, Ay, Ky, Osuuskunta
• YEL-vakuutettu
• Y-tunnus
• Yrityksessä on tuotanto- ja palvelutoimintaa sekä tarpeelliset työvälineet
• Minimi 25 h/viikko työtä yrittäjänä oman yrityksensä toimintaan ja koulutuksen tavoitteeseen liittyvissä tehtävissä.
• Mentoriksi sovitaan joko yrittäjän omassa tai toisessa yrityksessä työskentelevä tai muutoin työpaikkaohjaajaksi soveltuva ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä henkilö.

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 17.1.2021.
HUOM. Osallistuakseen ei tarvitse olla Ornamon tai SIOn jäsen!
LISÄTIETOA JA ILMOITTAUTUMINEN TÄÄLLÄ

Lue lisää: Kirsi Niemelä kehitti yritystään muotoilijoiden liiketoimintakoulutuksessa