Luminord 2020 valaisinsuunnittelukilpailu

Kahdeksan kierrätysmateriaaleista valmistettavaa valaisinta protovaiheeseen

Kymmenettä kertaa järjestettävän Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun ensimmäinen vaihe on päättynyt. Määräaikaan mennessä saatiin ilahduttavat 57 ehdotusta. Niistä tuomaristo valitsi kahdeksan työtä kilpailun seuraavaan vaiheeseen, jossa ehdotuksista valmistetaan mallivalaisimet.

Luminord 2020 -valaisinsuunnittelukilpailun tehtävänä on suunnitella sisätiloihin soveltuva monistettava valaisin, jonka valmistuksessa on käytetty yhtä tai useampaa kierrätysmateriaalia.

Ensimmäisessä 15.5. päättyneessä vaiheessa tuomaristo arvioi ehdotuksia sähköisen aineiston perusteella. Saatujen ehdotusten yleinen taso oli hyvä. Perusteluihin oli kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota ja kilpailutehtävässä edellytettyjen kierrätysmateriaalien valinnoissa oli innovatiivisia ja tuoreita ratkaisuja.

Kilpailun pääpalkinto on Suomen Messusäätiön lahjoittama, 5 000 euron suuruinen LUMINORD 2020 -palkinto. Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on lahjoittanut kilpailun palkitsemisiin niin ikään 5 000 euroa. Osa summasta jaetaan ensimmäisestä vaiheesta jatkoon päässeille mallivalaisimen tekemistä varten.

Luminord-kilpailun järjestävät Sähkösuunnittelijat NSS ry, Suomen Valoteknillinen Seura ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry ja Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry yhteistyössä Ornamo ry:n ja Sisustusarkkitehdit SIO ry:n kanssa.

Ornamon ja SIOn edustaja tuomaristossa on sisustusarkkitehti SIO Samuli Naamanka.

Palkintonäyttely piti järjestää syksyn Habitare-messuilla. Tapahtuman peruttua ilmoitamme tällä sivustolla  uudesta näyttelypaikasta ja palkintojenjakotilaisuudesta.

Lisätietoja:
– Kilpailuasiamies Virpi Kumpulainen, Sähkösuunnittelijat NSS ry, p. 040 585 6127, webmaster@nssoy.fi
– Tuomariston puheenjohtaja Olli Vitikka, Henkilö- ja yritysarviointi SETI Oy, p. 09 5476 1606, olli.vitikka@seti.fi