Suomen valokuvataiteen museo | Näyttelyarkkitehti

Valokuvataiteen museo on valmistelemassa uutta näyttelyä/oppimisympäristöä, jolla museo vahvistaa rooliaan valokuvakulttuurin ja mediakasvatuksen edistäjänä. Näyttely tulee olemaan pysyvä, tarpeen mukaan päivittyvä kokonaisuus, joka käsittelee laajasti ja monipuolisesti valokuvaa ja sen merkityksiä, käyttötapoja ja historiaa. Kokonaisuus toteutetaan näyttelytiloiksi saneerattavaan Kaapelitehtaan kellarikerrokseen. Näyttelyn sisällöt laajenevat verkkoon ja ovat siten saavutettavissa valtakunnallisesti. Näyttely avautuu Kaapelitehtaalla keväällä 2022. Suunnittelu koskee aluetta jonka pinta-ala on noin 250 neliömetriä.

Nyt etsimme hankkeeseen idearikasta, innostunutta ja näkeyksellistä näyttelyarkkitehtia, joka on kiinnostunut erilaisista valokuvan esittämisen tavoista tilassa.

Edellytämme

  • aiempaa kokemusta museonäyttelyiden tai vastaavien oppimisympäristöjen suunnittelusta
  • erinomaisia vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja
  • kiinnostusta valokuvakulttuurin ilmiöitä kohtaan
  • kiinnostusta moniaistisen ja monimediallisen näyttely-ympäristön suunnitteluun

Eduksi katsotaan

  • mahdollisuus toteuttaa myös näyttelyn graafinen ilme
  • mahdollisuus suunnitella myös näyttelyrakenteita ja näyttelykalusteita kuten vitriinejä

Arvostamme lisäksi

  • museoalan tuntemusta

Jos kiinnostuit, ota pikaisesti yhteyttä, annamme mielellämme lisätietoja tulevasta näyttelystä. Suunnittelutyö toteutetaan vuoden 2021 aikana yhteistyössä näyttelytyöryhmän kanssa.

Vapaamuotoiset hakemukset otsikolla NÄYTTELYARKKITEHTI osoitteeseen maria.faarinen@fmp.fi viimeistään 25.4. Teemme valinnan näyttelyarkkitehdista huhtikuun lopussa.

Lisätietoja: Maria Faarinen, amanuenssi, näyttelyt, maria.faarinen@fmp.fi, p. +358 50 518 76 19

Suomen valokuvataiteen museo on valokuvan ja valokuvakulttuurin valtakunnallinen vastuumuseo. Olemme Euroopan vanhin valokuvamuseo. Toimimme Helsingissä kahdessa osoitteessa: Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa ja keskustassa Kämp Gallerian pohjakerroksessa.

www.valokuvataiteenmuseo.fi