Ornamo-palkintoehdokkaat 2018

Sisustusarkkitehti SIO Martti Lukander, lasitaiteilija Renata Jakowleff, vaatetussuunnittelijat Anna Mattelmäki ja Emilia Kiialainen. Kuva: Aleksi Poutanen.

Tässä ovat vuoden 2018 Ornamo-palkintoehdokkaat!

Ornamon hallitus on jäsenten ehdotuksesta nimennyt kolme ehdokasta, joista yksi tulee saamaan tämän vuoden tunnustuksen, Vuoden 2018 Ornamo-palkinnon.

Ehdokkaat ovat pelkäämätön ja uutta luova lasitaiteilija Renata Jakowleff,  muuntautuva ja ammattivastuuta kehittävä sisustusarkkitehti SIO Martti Lukander sekä vaatesuunnittelun sitkeä pioneeriparivaljakko Anna Mattelmäki ja Emilia Kiialainen.

Ornamo-palkinto 2018

Perusteluissaan Ornamon hallitus toteaa, että Jakowleff on arvostettu ja monipuolinen taiteilija, jonka käsissä taipuu lasi ja muotobetoni. Hän tekee myös yhteistyötä yritysten kanssa taiteen edistämiseksi.

Sisustusarkkitehtina Lukander on urallaan toiminut pääsuunnittelijana laaja-alaisissa suunnittelutehtävissä luontevana osana rakennusalaa. Tila- ja tuotesuunnittelun lisäksi Lukander on edistänyt aktiivisesti sisustusarkkitehtien ammatillista asemaa.

Muka van Kiialainen ja Mattelmäki ovat puolestaan kotimaisen vaatebisneksen edelläkävijöitä. He ovat onnistuneet tekemään eettisestä, kotimaisesta tuotannostaan kannattavaa ja päässeet markkinoihin kiinni pohjoismaisella tyylillään myös kansainvälisillä mittareilla. Myös työparin aktiivinen toiminta ja yhteisöllisyys keräävät kehuja, sillä he ovat vieneet eteenpäin Tampereen designviikkoa.

Valinnan palkinnon saajasta tulee tekemään toimittaja Sami Sykkö. Palkinto jaetaan 26.4. Palkinnon suuruus on 5 000€.